Workshops

Workshop, HEERLIJKE ZOMEROCHTEND IN DE BLOEMENTUIN

Tijdens deze workshop neem ik je mee in mijn bloementuin, tussen de weelderige bloemen, fladderende vlinders en heerlijke bloemengeuren. Al wandelend door de tuin vertel ik jullie over al de prachtige bloemsoorten die er te zien zijn, de do’s and don’ts van het oogsten en kleurencombinaties. Na deze rondleiding gaan jullie zelf de tuin in met emmer en snoeischaar om de bloemen voor jouw droomboeket te plukken. Als de emmers gevuld zijn leer ik jullie stap voor stap hoe je zelf een handgebonden boeket maakt. Jouw zelfgemaakte droomboeket neem je natuurlijk na de workshop mee naar huis.

WANNEER: Zomer 2022

(Wil je liever samen met je vriendinnen/vrienden een besloten workshop meedoen? Dat kan, we vinden samen een geschikte datum! florisantbloemen@gmail.com)

WAAR: Torrezeel 20, 1547 Bever

PRIJS: 50 euro

Hierin is inbegrepen:, hapje & drankje, bloemen en deskundige uitleg.

Het aantal plaatsen voor deze workshop is beperkt. Het is belangrijk dat we voldoende afstand van elkaar kunnen houden zodat de workshop veilig kan verlopen. Er is gelegenheid om handen te wassen/ontsmetten (en voor de genen die graag een mondmaker dragen, deze zullen ook beschikbaar zijn.)Om je plekje voor deze workshop te reserveren, stuur een mailtje naar: florisantbloemen@gmail.com

WORKSHOPJE EIGEN BLOEMENPLUKTUIN

Voorjaar 2022

Theorie workshop in openlucht en conform de covid regels

Het aantal plaatsen voor deze workshop is beperkt. Om je plekje te reserveren, stuur een mailtje naar: florisantbloemen@gmail.com

Droom jij ook van het hebben je eigen bloemenpluktuin? Van weelderige bloemen, fladderende vlinders, heerlijke bloemengeuren, verse bloemen uit eigen tuin in de vaas op tafel. Wil je hieraan starten of reeds gestart maar kan je wat praktische begeleiding gebruiken dan kan deze workshop je meteen een grote stap vooruit brengen.

Ervaringsdeskundige Sandra Verweij van Florisant leert je in deze workshop stap voor stap hoe je gedurende het hele seizoen kan genieten van weelderige bloemen uit je eigen pluktuin. Sandra maakt met de ecologische bloemen uit haar bloementuin in Bever prachtige boeketten en florale arrangementen voor speciale gelegenheden.

Op een verhelderende en duidelijke wijze wordt de achterliggende theorie over het aanleggen van je eigen pluktuin toegelicht. Onderwerpen die aan bod komen zijn; planning maken, planten kiezen, tuin aanleggen, grond bewerken, opkweken, uitleg over de verschillende soorten bloemen, dahlia’s, droogbloemen… en nog veel meer. Kortom, alle informatie die jij nodig heb om direct thuis aan de slag te kunnen voor het aanleggen van jouw eigen pluktuin.

WAAR: Torrezeel 20, 1547 Bever

PRIJS 80 euro

 Lesmateriaal inbegrepen